Carmesina, Tirant i la trigonometria.

Estem de festa fallera a l'institut gràcies al Departament de Valencià. El tema principal de la falla és l'obra clàssica de la literatura valenciana "Tirant lo Blanc". I clar, quan vaig observar la torre tan preciosa que havien fet (són unes artistes falleres de primera especial) no vaig poder evitar vore #MatesaTotArreu. 
Amb aquesta excusa us plantege una situació matemàtica trigonomètrica amb els personatges principals de l'obra (espere que em disculpeu per tanta llicència ;) 

Va ser fa molts, molts anys, en un regne al costat del mar, que va habitar una senyoreta a qui es coneixia pel nom de Carmesina; i aquesta senyoreta no vivia amb un altre pensament que posar en pràctica tots els seus coneixements trigonomètrics en el món real. Veia #matesatotarreu .
Va ser així que un dia assolellat va passar al costat d'una torre i va escoltar una veu que cridava: “Auxiliiiii!!! Aquella veu pertanyia al jove gentilhome Tirant que havia sigut tancat en la torre més alta del castell per l'ésser malvat : Viuda Reposada. 
Però no us preocupeu perquè Carmesina estava segura que podria salvar-lo. Va fer una ullada al seu voltant i es va estirar en terra molt segura del que havia de fer. Un únic pensament envaïa la seua ment: “Soh Cah Toa”. Va cercar en la seua bossa i per una estranya casualitat portava un goniòmetre. El va traure i va mesurar tots els angles necessaris perquè l’amor i les matemàtiques triomfaren.
Des d'aquell punt del sòl es veia l'alçada de la torre amb un angle d'elevació de 22º. Com no tenia la situació molt clara, va avançar 12 metres cap a la torre, va tornar a mesurar l'angle d'elevació i va veure que era de 45º. Però no tenia calculadora així que va cercar el seu telèfon mòbil i va cridar a  Diafebus i Plaerdemavida. Ajuda a calcular l'altura de la torre perquè Carmesina puga salvar el seu estimat Tirant.

Comentaris

Entrades populars